Over Stichting WAS Seghwaert - Noordhove

Over Stichting WAS Seghwaert - Noordhove Afdrukken
woensdag, 03 februari 2010 08:55

Of we het nu willen of niet, er wordt ingebroken, misleid, gestolen, geroofd. Er zijn hangjongeren en er wordt vernield. Daarnaast zijn er losse straattegels, defecte lantaarnpalen, gebroken putdeksels en ander kapot straatmeubilair. Kortom er is altijd wel overlast in uw en onze wijken en dat kan worden verbeterd.

Het doel van Stichting WAS Seghwaert - Noordhove
Het doel van Stichting WAS Seghwaert – Noordhove (en WAS in het algemeen) is als vrijwillige burgers te participeren in een samenwerkingsverband met de gemeente Zoetermeer en de wijkagenten teneinde een veiligere woon- en leefomgeving te creeëren.

Wie is Stichting WAS Seghwaert - Noordhove?
Stichting WAS Seghwaert – Noordhove is een vrijwillig team van bewoners die samen met elkaar de ‘extra’ ogen en oren van elkaar, de gemeente en de wijkagenten vormen. Dit team wordt gevormd voor bewoners, door bewoners.

Hoe komen de bewoners aan informatie?
Door om u heen te kijken tijdens het uitlaten van de hond of als u gaat wandelen. Door om u heen te kijken als u in de auto zit of op de fiets ergens naar toe rijdt (bijvoorbeeld onderweg naar uw werk of als u boodschappen gaat doen). Kortom, als u altijd rond kijkt kunt u zien wat er in uw directe woonomgeving speelt. Daarnaast kunt u de media volgen (radio, tv, internet, kranten). Heel belangrijk is het verder om naar elkaar te luisteren. U kunt van uw buren, vrienden en kennissen in uw leefomgeving horen wat er speelt en dit weer doorgeven aan anderen.

Hoe komt WAS aan informatie?
Stichting WAS Seghwaert – Noordhove komt aan informatie door net als u en alle andere bewoners in uw en onze wijken het nieuws te volgen, te kijken en te luisteren naar elkaar. Daarnaast surveilleert WAS met enige regelmaat door de wijken om op die manier extra aandacht te geven aan mogelijke problemen en weer nieuwe zaken te zien en te horen. Belangrijk is dat wij op deze manier en via onze contactgegeven informatie van u als bewoners krijgen. Omdat WAS samenwerkt met de gemeente en de wijkagenten, wisselen wij informatie uit. Wij krijgen uw informatie en geven die door maar krijgen ook informatie van de gemeente en de wijkagenten en geven die weer door aan u.

Hoe kunt u informatie melden?
U kunt uw informatie doorgeven aan iemand van WAS door ze aan te spreken. U kunt ons per post bereiken, per telefoon, per mail maar ook via onze website. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om uw informatie aan ons door te geven.

WAS is dus een ‘sociaal maatschappelijk netwerk’
Doordat wij met zijn allen op de één of andere manier met elkaar communiceren, vormen wij een sociaal netwerk. En wij zijn dan ook nog eens een ‘sociaal maatschappelijk netwerk’ omdat wij de maatschappij – en dan bent u – op deze manier een handje kunnen helpen.

WAS heeft uw hulp nodig!
Het allerbelangrijkste wat wij nodig hebben is ‘aanWAS’! Hoewel er al behoorlijk wat leden zijn, kunnen wij uw hulp altijd gebruiken. Als ‘passief’ lid hoeft u helemaal niets te doen dan informatie die u hoort en ziet aan ons door te geven. Vooral onder de senioren in onze wijken hebben wij een aantal passieve leden. Een actief lid is iemand die naast het zijn van ogen en oren van tijd tot tijd met ons mee surveilleert. Hoe meer actieve leden we hebben, hoe meer we kunnen surveilleren in kleine of in grote groepen.
Daarnaast heeft Stichting WAS Seghwaert – Noordhove financiële steun nodig. Wij hebben materialen kunnen aanschaffen om veilig te kunnen surveilleren door subsidie van de gemeente. Echter er is meer nodig dan alleen materialen. Wij hebben naamsbekendheid nodig op de radio, tv, kranten, internet en andere media. Wij werken met vrijwilligers die wij willen belonen voor hun inzet, door middel van bijvoorbeeld workshops, of een keer een gezellig avondje met een hapje en een drankje. Wij willen onze mensen kunnen opleiden, zoals bijvoorbeeld het halen van een EHBO diploma, hoe om te gaan met hangjongeren en wat onze rechten en plichten zijn als burgers.
Kunt u ons helpen of kent u iemand die ons kan steunen, neem dan contact met ons op!

 

Samenwerkingspartners

Banner
Banner

Sponsors

Tags Cloud

There are no tagged articles!

+ All tags

We hebben 8 gasten online